Total de visualitzacions de pàgina:

dissabte, 21 de gener del 2012

El Bèlit Nord marca un punt d'inflexió en el bèlit contemporani

Poc s’imaginava el públic antonienc l’espectacle que li queia al damunt en veure l’esquadra nord-eixamplina entrar de forma poc més que lamentable als jardins de Matilde Almendros.
En paraules del capità en funcions, Xavier Monge, “Ahir ens varem trobar per discutir l’estratègia i gairebé se’ns ha fet de dia”. Segons apunten els informes dels serveis d’espionatge del Bèlit Nord, membres de la Porca Belitaire haurien pogut infiltrar-se a la reunió i avocar substàncies tòxiques als sucs d’ordi maltejat multi vitamínic que consumien els jugadors en la concentració prèvia al partit.

En aquests moments, a l’Oficina Central d’Afers Secrets del Bèlit Nord, el personal està contrastant informacions que relacionen jugadors de la Porca Belitaire amb la mà invisible del Casus Bèlit de Sants i els Panarres de Les Corts, tots dos equips finançats il•legalment per Comerç del Carrer de Sants i La Caixa, parlem?, respectivament.
Cada dia és fa més palès dintre els entesos belitaires, els continus intents de sabotatge d'ambdós equips, per tal de desestabilitzar la plantilla del Bèlit Nord des de la seva estel•lar i prometedora estrena ara fa tot just uns mesos. Minuts abans del partit, alguns dels nostres jugadors foren abordats per un vell conegut Panarra, que amb una jugada de les seves intentà entabanar-los per signar un contracte com imatge del nou fons d'inversió de Caixa Bank. Tot i els cants de sirena, la lleialtat als colors roig i negre, només feren que motivar més als nostres herois.
Tanmateix, tot i els intents de sabotatge, el Bèlit Nord va fer gala del millor joc, com sempre, compromès amb l’espectacle i amb l’esportivitat.

En un primer moment es va haver de negociar algunes normes per adaptar el joc als requeriments de l’espai, un espai que perfectament es podria haver utilitzat per jugar a matar a la Comarca de Frodo Bolson per les seves reduïdes dimensions. Tot i el desavantatge que això suposava, pel joc profund de la nostra esquadra, el Bèlit Nord no va voler desaprofitar l'ocasió, si més no, com a patxanga per posar a punt els seus jugadors.
Acceptades per les tres parts les noves normes de joc començà el triangular amb l’encontre entre el Bèlit Nord i els Caneshnikov, popularment coneguts pel sobrenom de Fantasmikov entre els bastidors del bèlit barceloní i de rodalies.
Des del primer moment el Bèlit Nord marcà una distància abismal amb els seus contrincants que tot i els diversos i descarats intents de manipular les decisions arbitrals no van ser capaços d’aturar el -joga bonito- del combinat eixamplí amb un resultat final de 510-115.

L’afició nord-eixamplina esclatava eufòrica ocupant el terreny de joc i corejant la Internacional Belitaire Nordenca deixant pel camí destroces considerables de mobiliari urbà, tombant tanques amb publicitat de l’Ajuntafems de Barcelona, incendiant contenidors... La jornada tot just acabava de començar i ningú s'imaginava el que vindria una hora més tard. L’espectacle estava assegurat.




El partit que enfrontà la Porca Belitaire amb els Canexnikov va resultar més avorrit que un duel a mort entre dos cargols afectats pel consum de cànnabis. Mentre els i les jugadores dels dos conjunts es batien per veure quin equip aconseguia superar les deu canes, el públic assistent, d’esquenes al camp, es fotografiava amb el combinat nord-eixamplí que repartia autògrafs i abraçades als més petits mentre disfrutava d’un refrigeri a la barra instal•lada als jardins. Resultat del partit, un ajustat 435-360 a favor del combinat de segona, la Porca Belitaire.

Arribà el moment de la gran final, i diem gran per la pallissa que li esperava a la Porca. Però primer de tot, no podem més que aixecar les nostres màximes sospites, en el petit -per no dir enorme- incident que es produí just abans de les primeres canes Nord belitaires. Entenem que no és més que una clara provocació, impulsada per la mà "invisible", i amb col•laboració dels organitzadors locals de l'ateneu Layret, que els jugadors del Bèlit Nord no disposessin dels seus pertinents sucs d'ordi maltejats, per recuperar-se de l'esforç físic.   Malgrat el continu sabotatge, en una primera ronda a càrrec del Bèlit Nord, el marcador ja es situava més enllà de les 400 canes, fet que donava ben poques esperances a la Porca, que rebia increpacions per part del públic com ara La Porca Segundón o volem La Porca fora del barri. Durant la segona ronda, el Bèlit Nord, en un gest d’aproximació i simpatia cap als veïns de l’altre costat del carrer Balmes, va permetre anotar algunes canes als jugadors de la Porca Belitaire de manera que deixava alguna esperança, encara que allunyada, al conjunt de l’esquerra de l’Eixample. La Porca no va ser capaç de suportar el tiqui-taca del conjunt eixamplí, el de l’eixample de veritat volem dir, i va quedar reduïda per 640-385.

De nou, l’afició bèlica va assaltar el terreny de joc encenent bengales, abraçant als seus ídols i corejant els diversos himnes del Bèlit Nord. Tot d'una la notícia s'escampà a tot el barri, les masses eixamplines sortiren al carrer per corejar el nom dels seus herois, s'ocupà el carrer Calàbria i voltants, en una espècie d’èxtasi col•lectiu que quedarà imprès a la retina de tots aquells que varem viure aquesta immesurable demostració que sens dubte passarà als anals del bèlit contemporani.  Tot plegat va esdevenir una festa roig i negra que acabà amb un dinar de "germanor" entre els membres dels tres combinats.


Des del Bèlit Nord volem fer un advertiment als conjunts del Barcelonès i de la resta dels Països Catalans: s’acosta una marea roja i negra que no deixarà belitaire en peu, ha arribat el moment de l’hegemonia de l’imperi del Bèlit Nord i que tremolin aquells que s’atreveixin a posar en dubte el nostre joc!
Us esperem, a casa nostra o la vostra, però el bèlit mai més tornarà a ser el que era...

Llarga vida al Bèlit Nord

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada