Total de visualitzacions de pàgina:

dimarts, 29 de novembre del 2011

El Bèlit Nord s'imposa als Panarres (280-175)

Pocs esperaven que passaria allò que va acabar passant en l'encontre que va enfrontar el diumenge als Panarres i al Bèlit Nord. El món belitaire barceloní havia predit un partit plàcid i una victòria per la via ràpida del conjunt local. Així ho expressava el mitjà de referència d'aquest esport: el Tot Bèlit. Tanmateix, l'equip eixamplí es mostrava força convençut de les seves possibilitats i havia alertat al conjunt panarra de que el Bèlit Nord "els hi podria posar les coses molt complicades" en paraules de la seva estrella i capitana Paula Morey. I així ha estat. L'equip eixamplí ha desplegat un joc brillant, amb una defensa colossal, que ha fet perdre els papers als Panarres una i una altra vegada. Contra tot pronòstic, el Bèlit Nord s'ha endut la victòria del Clara Campoamor per un contundent 280-175, despertant la sorpresa i l'admiració de mig món.  

 Prèvia incerta
Abans del xiulet inicial, el Bèlit Nord es desplaçava en metro cap al Wall Street català. Un cop arribat al Clara Campoamor, allà no hi havia la més mínima presència ni de jugadors ni d'afició panarra. Els representants de l'esquadra eixamplina van examinar el terreny de joc, podent observar una ingent quantitat d'excrements canins. Aquest acte deliberat de boicot al tiqui-taca roig-i-negre va enfurismar els representants de l'equip, que han anunciat, en boca del cap del seu equip legal, Xavier Monge, que posaran una denúncia als organismes internacionals per a que actuïn d'ofici contra aquesta pràctica antiesportiva "pròpia de Jose Mourinho". Tot i això, quan van arribar els primers representants de l'equip panarra, se'ls va fer saber que el Bèlit Nord no s'arronsaria davant d'aquestes provocacions i que accedirien a batre's cara a cara al terreny de joc. Les aficions van intercanviar-se una sèrie d'insults i improperis, però a aquestes alçades, les forces de seguretat encara no van haver d'intervenir. Cal dir que els nostres "amics" Panarres no en tenen massa d'inventiva i tot i que duien algun que altre improperi descarregat d'internet no han estat a l'alçada del llegendari enginy de l'afició eixamplina.
Inici desesperançador
El sorteig va voler que els eixamplins piquessin primer. Els primers llençaments, però, van estar força desencertats. Sens dubte, el pestilent terreny de joc i la pressió ambiental van jugar el seu paper. Un cop més les rialles i les burles dels integrants dels Panarres van ser la nota negativa d'aquesta primera ronda, sense que el col·legiat Ângelo fes gran cosa per evitar-ho. Malgrat tot, Xavier Monge "l'Alcalde" primer i Gabri després, van maquillar el resultat obtenint per l'equip 105 punts.
Contenció eixamplina:
Els panarres van passar a atacar amb força durant la seva primera ronda de llançaments. Els Cortsencs, portats en volandes per la seva afició encapçalada pels Oficinistes de La Caixa hools, van demostrar que són un equip a tenir el compte per a la futura 2a Divisió de Bèlit. Les graderies esclataven d'alegria quan per megafonia s'anunciava que les accions dels Panarres pujaven més de set punts i mig a l'Ibex 35. Tanmateix, el Bèlit Nord, animat per una representació de la seva afició desplaçada fins a Les Corts, va aconseguir contenir l'empenta cortsenca d'una manera eficaç, arribant així al descans. Resultat 115-105. Igualtat manifesta. L'àrbitre de l'encontre es va tornar a equivocar clarament, mostrant una targeta groga injusta a Albert Giner Titus, quan aquest gaudia del sabor d'una cigarreta Lucky Stroke mentre defensava. És ben sabut que el Clara Campoamor és un estadi a l'aire lliure i que, de moment, no hi ha cap legislació que prohibeixi fumar als espais oberts. El Bèlit Nord recorrerà la sanció al Comitè de Competició aquesta mateixa setmana i és que els cortsencs sempre es veuen afavorits per les decisions arbitrals (i ja van dues semblances amb l'equip madridista).  


Inici de la remuntada
El segon torn de llançament va començar a mostrar el joc del Bèlit Nord. Les bessones Barella van tornar a emprar la famosa tècnica de la confusió de manera fructuosa, assolint 25 punts pel nostre equip. La clau però, va ser l'alineació a la segona ronda dels dos nous fitxatges. Primer en Daniel Seoane Seo i després Pep Toni els quals van picar les canes amb extrema elegància i precisió, assolint un bon grapat de punts pel combinat eixamplí. A Formentera, d'on és natural en Pep Toni, s'ha desfermat l'eufòria i Estrella Damm ja ha assegurat que contemplarà la possibilitat d'incloure al jugador del Bèlit Nord en el proper spot televisiu de la marca cervesera. Al final de la segona ronda d'atac el marcador del Bèlit Nord se situava en els 280 punts, però calia esperar el torn dels Panarres.  
Defensa mai vista
El partit de diumenge passarà a la història per la defensa que el Bèlit Nord va desplegar a la darrera ronda. Amb una distribució panòptica molt novedosa i extremadament eficient, els cortsencs es van estavellar una i altra vegada contra la teranyina eixamplina. Nombroses van ser les captures dels jugadors visitants. La desesperació lluïa als rostres dels cortsencs, que ja no sabien què fer per aconseguir avançar el seu bèlit. Poc a poc, la possibilitat de victòria del Bèlit Nord, força improbable a l'inici del matx, van anar mostrant-se com un desenllaç força plausible. El punt d'inflexió, però, va venir de la ma d'Álvaro Parra. El jugador de la Sagrada Família es va treure l'espina que duia clavada, quan a l'anterior partit contra els Casus Bèlit no va poder anotar en el darrer llançament. Aquí, amb una estirada acrobàtica impossible, va aconseguir caçar a l'aire el penúltim bèlit panarra, fent realitat el somni eixamplí i posant en safata el titular de l'endemà del "9 Esportiu": Parradón! L'eufòria eixamplina es va desfermar al Clara Campoamor, mentre que pels panarres començava un dels dies més grisos que es recorden a Les Corts; la contundència de la victòria, fins i tot va fer trontollar els mercats i les borses de Londres i París se n'han ressentit.  


Ressó internacional
La contundent victòria eixamplina no ha passat gens despercebuda als principals mitjans de comunicació mundial. Així, La Gazzeta dello Sport titulava "Veni, vidi, vinci" i comparava el Bèlit Nord amb el Brasil de Pelé i els Chicago Bulls de Michael Jordan. Per la seva banda, el rotatiu francés l'Equipe titulava "Chapeau" en la seva edició digital i es preguntava "si algun dia algú serà capaç de plantar cara a aquest equip de llegenda". Finalment, el diari espanyol As, es lamentava de la derrota cortsenca amb un "Decepción en Las Cors (sic)".  

Celebració amb incidents
En acabar el partit, l'afició eixamplina omplia els carrers del Fort Pienc i la Sagrada Família en una nit de festa memorable. La impotència dels Panarres, però, va derivar en uns lamentables incidents quan una trentena d'oficinistes i caps d'àrea del Corte Inglés van cremar arxivadors i material d'oficina davant la seu del Caixa Bank. Afortunadament al cap d'una hora es va restablir el trànsit a l'Avinguda Diagonal, gràcies a la mediació de Duran i Lleida conegut aficionat dels Panarres i personatge molt admirat a Les Corts. D'altra banda, la Família Pienc, grup de supporters del Bèlit Nord, es va desplaçar a l'Ateneu Popular de Les Corts en acabar el partit. Allà es va produir un "intercanvi d'opinions" entre aficionats. Segons informen veïns de la zona, els incidents van acabar amb els cortsencs fugint cames ajudeu-me i els eixamplins buidant les existències de cervesa de l'esmentat local. La policia va fer acte de presència però, segons hem pogut saber, no s'han produït detencions.

1 comentari:

  1. Jo pensava que als de l'eixample us anaven més els jocs de taula.

    Com funciona això de viure en un tauler d'escacs?

    ResponElimina